«Δεξί χέρι του Ερντογάν»: Στη λάθος πλευρά της ιστορίας χώρες που στηρίζουν τον Χαφτάρ

Χώρες όπως η Γαλλία, που υποστηρίζουν τον αυτοαποκαλούμενο στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη, βρίσκονται στη λάθος πλευρά της ιστορίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24.

Σε απευθείας συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι, το «δεξί χέρι του Ερντογάν» ανέφερε επίσης πως «πιστεύουμε ότι όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Χαφτάρ βρίσκεται σε λάθος πλευρά στη σύγκρουση στη Λιβύη». Σημείωσε ότι οι υποστηρικτές του Χαφτάρ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι «αξιόπιστος συνεταίρος στη Λιβύη».

Όπως ισχυρίστηκε δε ο τούρκος αξιωματούχος η Τουρκία απλώς «έστειλε μερικούς συμβούλους για να βοηθήσουν [την κυβέρνηση Σάρατζ] να φέρει ένα βαθμό ισορροπίας στη σύγκρουση». Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς στη Λιβύη σήμερα βρίσκονται τουλάχιστον 8.000 μισθοφόροι της Τουρκίας, πέραν του στρατιωτικού εξοπλισμού. 

Επανέλαβε την ανάγκη για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, δηλώνοντας ότι «ο Χαφτάρ, που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη, συνεχίζει να επιτίθεται στους δικούς του ανθρώπους, στέλνοντας ‘’κυματισμούς’’ βίας σε ολόκληρη τη χώρα».
 

Πηγή: skai.gr