«Δαυίδ» (Ουκρανία) εναντίον «Γολιάθ» (Ρωσία) - Η στρατιωτική υπεροπλία σε αριθμούς

Στο κόκκινο βρίσκεται η ένταση στα Ουκρανο-Ρωσικά σύνορα.

Ρωσία και Ουκρανία διεξήγαγαν ταυτόχρονα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια χθες, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών μελών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού διεξήγαγαν κατεπείγουσες συνομιλίες για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Μπάιντεν συζήτησαν τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία και κάλεσαν τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση.

Ποιες είναι όμως οι στρατιωτικές δυνάμεις Ρωσίας και Ουκρανίας;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Ουκρανία έχει 200.00 στρατιώτες - κυρίως εθελοντές αρκετά εκπαιδευμένοι ενώ η Ρωσία έχει περίπου 770.000 «επαγγελματίες» στρατιώτες. 

Η Ρωσία επίσης υπερισχύει στα άρματα μάχης που φτάνουν τα 20.000 σε σχέση με τα 2000 της Ουκρανίας όπως και στα πυροβόλα.  Τα ρωσικά πυροβόλα είναι 14.500 ενώ τα ουκρανικά 4000.

Τεράστια ανισομέρεια υπάρχει και στα αεροσκάφη τα οποία για την Ρωσία ανέρχονται σε 4.450 ενώ της Ουκρανίας σε 425 (τα μισά ελικόπτερα) και στα πλοία. Τα ρωσικά είναι 314 και τα ουκρανικά 40 τα οποία είναι κυρίως πυρπολικά. 

Πηγή: skai.gr