Δαμασκός: Δεν υποκύπτουμε στις απειλές ακόμη κι αν γίνει ο Γ’ Παγκόσμιος

Το συριακό καθεστώς δεν θα υποκύψει στις απειλές της Δύσης για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, "ακόμη κι αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

"Η συριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί να θυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδας του" είπε ο Μόκνταντ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκός θα κινητοποιήσει τους συμμάχους της απέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονα και πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση. "Δεν πρόκειται να δώσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει η Συρία (...) Η Συρία έλαβε όλα τα μέτρα για να απαντήσει σε μια τέτοια επίθεση", είπε.

"Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυτή τη στιγμή κινητοποιούν τους συμμάχους τους ενόψει μιας επίθεσης εναντίον της Συρίας. Νομίζω ότι και η Συρία, από την πλευρά της, έχει το δικαίωμα να κινητοποιήσει τους δικούς της συμμάχους και αυτοί οι τελευταίοι θα της παράσχουν κάθε είδους υποστήριξη" συνέχισε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε στο μεταξύ ότι η απάντηση που θα δοθεί στο καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων θα κρίνει και την αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας.


Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ