Κλείσιμο

COVID - Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Γερμανία: Ο Σολτς εξετάζει ακόμα και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πρωτοφανείς σκηνές και δράματα εξελίσσονται στη Γερμανία λόγω της πανδημίας. Σήμερα Πέμπτη ξεπεράστηκε το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19, με τον πρώτο νεκρό να ανακοινώνεται στις 8 Μαρτίου 2020. Σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 75.000, αριθμός ρεκόρ μέσα σε 24 ώρες, ενώ οι νεκροί έφθασαν στους 351.

Άμεση επιβολή γενικού λοκντάουν - και για εμβολιασμένους - ήθελε η υπηρεσιακή καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού σύμφωνα με την εφημερίδα BILD.

Ωστόσο, ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς άφησε να εννοηθεί ότι μέσα στα εργαλεία της νέας κυβέρνησης βρίσκεται ακόμα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. 

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της Deutsche Welle Ειρήνη Αναστασοπούλου, γενικό απαγορευτικό δεν είναι εύκολο να επιβληθεί, καθώς τα λοκντάουν είναι αρμοδιότητα των κρατιδίων και όχι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Σημειώνεται ότι από χθες Τετάρτη πρόσβαση στις επιχειρήσεις και στα τρένα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Στόχος αυτού του μέτρου είναι ο περιορισμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Ο κανονισμός θα ισχύει ως τις 19 Μαρτίου 2022 και μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.
 

Πηγή: DW - Ειρήνη Αναστασοπούλου