Bloomberg: Οι καλύτερες χώρες για να ζεις εν μέσω Covid– Πόσες θέσεις έχασε η Ελλάδα

Δύο θέσεις έχασε η Ελλάδα στον μηνιαίο δείκτη του Bloomberg για τις καλύτερες χώρες εν μέσω της Covid-19, γνωστός και ως «Covid Resilience Ranking», με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 23 θέση ανάμεσα σε 53 εξεταζόμενες χώρες.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Ιρλανδία, όπου πάνω από το 90% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο και η οικονομία επαναλειτουργεί σχεδόν κανονικά.

Στη δεύτερη θέση έπεται η Ισπανία, μία από τις χώρες που ταλαιπωρήθηκαν σημαντικά στο α’ κύμα της πανδημίας την άνοιξη του 2020. Αυτή τη φορά, όμως, η ιβηρική χώρα τα πηγαίνει εξαιρετικά, διαθέτοντας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και νεκρών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από την πλευρά τους, σκαρφάλωσαν τρεις θέσεις και πλέον φιγουράρουν στην 3η θέση, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 12 μηνών.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: 

  • Δανία 
  • Φινλανδία 
  • Νορβηγία 
  • Γαλλία 
  • Χιλή 
  • Ελβετία 
  • Ολλανδία 

Οι ΗΠΑ, στο μεταξύ, ανέβηκαν δύο θέσεις στη λίστα του Bloomberg και αναρριχήθηκαν στην 26η, παρότι ο αριθμός των θανάτων από τη μετάλλαξη Δέλτα παραμένει σχετικά υψηλός.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δε, απώλεσε εννέα θέσεις και υποχώρησε στην 25η θέση, εξαιτίας της έκρηξης των νέων κρουσμάτων.

Στον αντίποδα, οι χώρες της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ασίας εξακολουθούν να βρίσκονται στον «πάτο» της λίστας, με τις Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη , Βιετνάμ και Φιλιππίνες να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα του Bloomberg λαμβάνει υπόψη 12 επιμέρους παραμέτρους, όπως η διασπορά του ιού, η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνησιμότητα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κ.ά.

Πηγή: Money Review