Bloomberg: Έλληνας μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν στη Λευκορωσία από την πτήση της Ryanair

Ένας Έλληνας συγκαταλέγεται μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους της Ryanair που κατέβηκαν από την πτήση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος.

Κατά τις ίδιες πηγές, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Λιθουανία ανέφερε ότι από το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους, πέντε επιβάτες αποβιβάστηκαν στη Λευκορωσία.
Η πτήση της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας, με περίπου 170 επιβάτες -μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Ρομάν Πετράσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη- πετούσε πάνω από τη Λευκορωσία, όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας ενημέρωσαν τους πιλότους για «πιθανή απειλή ασφάλειας», οδηγώντας το αεροπλάνο προς το Μινσκ, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ο κ. Λουκασένκο διέταξε προσωπικά ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 να συνοδεύσει το αεροπλάνο της Ryanair στο αεροδρόμιο του Μινσκ έπειτα από απειλή για βόμβα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.

Έπειτα από περίπου επτά ώρες στο έδαφος, το Boeing 737-800 της Ryanair απογειώθηκε για το Βίλνιους από το Μινσκ με τους επιβάτες και το πλήρωμά του και προσγειώθηκε με ασφάλεια στον τελικό του προορισμό 35 λεπτά αργότερα. Μεταξύ των επιβατών που έφτασαν στο Βίλνιους, ωστόσο, δεν βρισκόταν ο κ. Προτάσεβιτς.

Καθημερινή, Bloomberg