Κλείσιμο

Bild: Πίεση Ερντογάν σε Μέρκελ να αφήσει εκτός Διάσκεψης την Ελλάδα-Τι λέει η καγκελαρία

Μία νέα εκδοχή στην απουσία της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη δίνει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Έθεσε ο Ερντογάν την καγκελάριο υπό πίεση;» η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρόεδρος ουσιαστικά επέβαλε τον κατάλογο των προσκεκλημένων στην Διάσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε να μην υπάρξει Έλληνας εκπρόσωπος στην Διάσκεψη του Βερολίνου. 

Για το δημοσίευμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν και διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες. Μάλιστα εξήγησε ότι ο κατάλογος των προσκεκλημένων καταρτίστηκε από την Γερμανία αλλά και  τα Ηνωμένα Έθνη υπό την αιγίδα των οποίων γίνεται η Διάσκεψη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για τους λόγους που η Ελλάδα αποκλείστηκε την στιγμή που η Τουρκία θα συμμετέχει και εάν το Βερολίνο αντιλαμβάνεται τις ελληνικές ανησυχίες για τις τουρκικές προκλήσεις. 

Σε όλα αυτά ο Στέφεν Ζάιμπερτ ήταν λακωνικός και υποστήριξε ότι στόχος της Διάσκεψης είναι η βιώσιμη εκεχειρία στην Λιβύη. Υποστήριξε ότι η  Ελλάδα δεν έχει επιρροή στο θέμα της εκεχειρίας αλλά η Γερμανία έχει κατανόηση για τις ανησυχίες της Ελλάδας και υπάρχει επικοινωνία με την Αθήνα.
 

Πηγή: skai.gr