Κλείσιμο

O Banksy πήγε στην Ουκρανία: Αθλήτρια ανάμεσα στα συντρίμμια πολυκατοικίας στην Μποροντιάνκα - Φωτογραφίες

Υπάρχουν και άλλα γκράφιτι στην περιοχή, τα οποία αποδίδονται στον διάσημο καλλιτέχνη, αλλά δεν τα έχει αναγνωρίσει ο ίδιος

Ένα γκρεμισμένο κτίριο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Μποροντιάνκα που αποτελεί σύμβολο αντίστασης των Ουκρανών, κοσμείται πλέον από το έργο του διάσημου καλλιτέχνη γκράφιτι Banksy, ο οποίος ταξίδεψε στην πολύπαθη περιοχή.

Ο Banksy δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με το έργο τέχνης, μια αθλήτρια να στέκεται στο χέρι ανάμεσα σε συντρίμμια, στην Borodyanka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

Τοιχογραφίες που εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο είχαν οδηγήσει σε εικασίες ότι ο ανώνυμος καλλιτέχνης εργαζόταν στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, ωστόσο ο ίδιος επιβεβαίωσε το έργο στην Μποροντιάνκα και προς το παρόν τίποτε περισσότερο.

Ο καλλιτέχνης γκράφιτι δημοσίευσε τρεις εικόνες της τοιχογραφίας της γυμνάστριας στα συντρίμμια που άφησε ο ρωσικός βομβαρδισμός, με μια λεζάντα που αναφέρει απλώς «Μποροντιάνκα, Ουκρανία».

Ένα δεύτερο κομμάτι στην Borodyanka, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον Banksy, απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αναποδογυρίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τζούντο με ένα νεαρό αγόρι. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι μια μαύρη ζώνη του τζούντο και θαυμαστής της πολεμικής τέχνης.
 

Πηγή: skai.gr