Κλείσιμο

Azovstal: «Οι μάχες συνεχίζονται» δηλώνει Ουκρανός αξιωματούχος που βρίσκεται ακόμα μέσα στο εργοστάσιο

Ενώ εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει το εργοστάσιο Azovstal αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες μέσα στο πολιορκημένο συγκρότημα στην  Μαριούπολη και φαίνεται να περιλαμβάνουν μερικούς ανώτερους διοικητές.

Ένας από αυτούς είναι ο ταγματάρχης Μπόνταν Κρότεβιτς , αρχηγός του επιτελείου του συντάγματος Azov. Τις τελευταίες ημέρες, ανέβασε συχνά στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας για στρατιωτικές τακτικές και για τον αγώνα για την Ουκρανία, αλλά όχι για το τι μπορεί να του συμβεί.

Σε ανάρτησή του την Τετάρτη, πρότεινε ότι δεν θα παραδοθεί, λέγοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πάνω από 1.700 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη από τις 16 Μαΐου.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, ο Κρότεβιτς είπε στους συμμάχους του: «Ο πόλεμος δεν τελείωσε, ο πόλεμος πλήρους κλίμακας μόλις ξεκίνησε. Θα πρέπει να γίνετε διοικητές και να πάρετε τον έλεγχο, ή να τρέξετε μακριά και μετά θα υποστείτε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες».

Ο Κρότεβιτς είπε ότι «η Ρωσία, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν συνηθισμένη να πολεμά ενάντια σε πολύ πιο αδύναμες χώρες και κάθε πρόβλημα επιλύθηκε με μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού ή αεροπορικές επιδρομές. Είμαστε πιο αδύναμοι σε στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά η αυτοπεποίθηση του εχθρού είναι δική μας ατού».

Πηγή: skai.gr