Κλείσιμο

Αυτά είναι τα Fake News της προπαγάνδας των τουρκικών ΜΜΕ (vid)

Ρεπόρτερ του τουρκικού Α- Haber δίνει ανταπόκριση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα σαν να βρίσκεται στην εμπόλεμη Ιντλίμπ της Συρίας…

Ένα κανονικό show προπαγάνδας εκτυλίσσεται στους τηλεοπτικούς δέκτες εκατομμύρια Τούρκων τηλεθεατών με τον δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο να υποστηρίζει πως αυτός και ο εικονολήπτης του δέχτηκαν μέχρι και πυρά από την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχει πλάνο της στιγμής του υποτιθέμενου τραυματισμού ωστόσο το προπαγανδιστικό show συνεχίζεται και αργότερα σε ζωντανή σύνδεση στο νυχτερινό δελτίο του σταθμού με τον δημοσιογράφο να εμφανίζεται με μια μικρή ξεραμένη στάλα αίμα στο πρόσωπο του.Τόσο ο ίδιος όσο κι ο ηχολήπτης έχουν μικρές αμυχές που παραπέμπουν σε γρατζουνιές από κλαδιά.

«Ξαφνικά είδαμε στρατιώτες μακριά! Έστρεψαν τα όπλα τους προς την πλευρά μας κι άρχισαν να ρίχνουν! Δεν ξέρουμε που στόχευαν αλλά ο εικονολήπτης μας έχει σημάδια από 6 σκάγια στο πρόσωπο του! Έχω και εγώ κάποια σημάδια στο δικό μου», υποστηρίζει.

Όσο ο ιδιότυπος ανθρωπιστικός πόλεμος που έχει κηρύξει ο Ερντογάν αποκαλύπτεται, τόσο πιο φτηνά κόλπα φαίνεται πως μετέρχεται η τουρκική προπαγάνδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πρόσφατα πλάνα με μετανάστες που υποτίθεται έγδυσαν Έλληνες αστυνομικοί οι οποίοι προηγουμένως δήθεν τους απέσπασαν, χρήματα και κινητά.

Ώρες μετά το υποτιθέμενο περιστατικό οι τουρκικές αρχές όχι μόνο δεν εφοδίασαν τους ανθρώπους με άλλα ρούχα αλλά έδωσαν σε έναν από αυτούς μια γυναικεία πυτζάμα, προφανώς για να είναι ακόμη προκλητικότερο το θέαμα.

Στο τουρκικό προπαγανδιστικό αφήγημα για τους κακούς Έλληνες έπρεπε εύλογα να υπάρχουν και νεκροί ώστε να δαιμονοποιηθεί πλήρως η Ελλάδα. Το «ζήτημα» ανέλαβε να λύσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας η οποία και με αγνώστου προέλευσης βίντεο ισχυρίζεται πως Σύρος στον Έβρο έπεσε νεκρός από ελληνικά πυρά. Η τουρκική προπαγάνδα παράγει Fake News με εξαιρετική ταχύτητα καθώς τουρκικό κανάλι της Ανδριανούπολης δημοσίευσε με την σειρά του και δεύτερο βίντεο στο οποίο υποτίθεται πως ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε από Έλληνες στην περιοχή Ύψαλα.

Ο επικοινωνιακός πόλεμος που κήρυξε η Τουρκία στην χώρα μας έγινε αντιληπτός από την πρώτη στιγμή.Τουρκικά μίντια «σαν έτοιμα από καιρό» βρέθηκαν στα περάσματα των δουλεμπόρων στον Έβρο αλλά και στα σημεία επιβίβασης στα τουρκικά παράλια με ζωντανές συνδέσεις και drones.Μάλιστα το αραβικό τμήμα της τουρκικής τηλεόρασης δημοσίευσε χάρτη στον οποίο αποτύπωνε τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μετανάστες από την Τουρκία προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr