Αυστρία-Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η σταθεροποίηση του αριθμού κρουσμάτων - Όλο και περισσότεροι αναρρώνουν

Όπως τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών, σταθεροί παρέμεναν στην Αυστρία οι αριθμοί τόσο των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, όσο και των νέων κρουσμάτων, ενώ ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ ανακοίνωσε το απόγευμα, πως στο κέντρο βάρος των διαγνωστικών τεστ θα βρεθούν, μετά το Πάσχα, τα γηροκομεία και τα ιδρύματα υγειονομικής φροντίδας.

Από τους συνολικά 13.672 καταγεγραμμένους ανθρώπους στη χώρα, που έχουν νοσήσει, έως σήμερα, οι 6.604 - δηλαδή ο μισός αριθμός τους - έχουν αποθεραπευτεί, ενώ σε 337 ανέρχονται οι έως τώρα θάνατοι.

Τα εναπομένοντα 6.731 επίκαιρα κρούσματα σήμερα, σημαίνουν, σε εικοσιτετράωρη σύγκριση, μία μείωση κατά 4% σε σχέση με χθες, ενώ σχεδόν αμετάβλητος, στο 1.036 παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται, με τα διαγνωστικά τεστ να έχουν ήδη υπερβεί συνολικά τις 140.000 και σήμερα ήταν κατά 6.000 περισσότερα από χθες.

«Έχουμε τώρα ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και μπορέσαμε να βελτιώσουμε την λογιστική αλυσίδα, για αυτό τον λόγο θα αυξηθεί σημαντικά την ερχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των διενεργούμενων τεστ, συνοδεύοντας το σταδιακό άνοιγμα" (σ.σ. εμπορικών καταστημάτων)», τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την αύξηση των θανάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ