Αυστραλία: Τέλος το μαρούλι στα KFC - Τι συνέβη

Η κατάσταση στη χώρα αναγκάζει πολίτες και επιχειρήσεις να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος το μαρούλι στα KFC στην Αυστραλία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στα αποθέματα. Η δημοφιλής αλυσίδα fast food βρήκε ως λύση να στραφεί σε άλλα λαχανικά.

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην Αυστραλία κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής και οι διαθέσιμες ποσότητες είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Συνεπώς, τα KFC αναγκάζονται να σταματήσουν τη χρήση του μαρουλιού στα γεύματά τους. Ως εναλλακτική προτείνεται το λάχανο.

Παράλληλα, οι Αυστραλοί καλούνται να αντιμετωπίσουν και το υψηλό κόστος αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Σύμφωνα με το BBC, ότι η τιμή του μαρουλιού ανέρχεται σήμερα στα 10 δολάρια Αυστραλίας (7,18 δολάρια ΗΠΑ), δηλαδή τουλάχιστον τρεις φορές άνω των φυσιολογικών επιπέδων.

Όπως κι άλλες χώρες ανά τον κόσμο, η Αυστραλία επηρεάζεται δυσμενώς από τις επιπτώσεις του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο οποίος δημιουργεί ελλείψεις σε μια σειρά τροφίμων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αναταράξεις από την πανδημία του κορωνοϊού έρχονται να επιδεινώσουν το πρόβλημα, οδηγώντας σε άνοδο το κόστος ζωής των Αυστραλών.