Αυστραλία: Λύθηκε το μυστήριο με το αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία

Ο γιγαντιαίος μεταλλικός θόλος βρέθηκε στην παραλία Green Head, περίπου 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) βόρεια του Περθ, στα μέσα Ιουλίου δημιουργώντας εικασίες για την προέλευσή του

Λύθηκε τελικά το μυστήριο με το γιγαντιαίο παράξενο αντικείμενο που εντοπίστηκε στα μέσα Ιουλίου σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας.

Ο γιγαντιαίος μεταλλικός θόλος βρέθηκε στην παραλία Green Head, περίπου 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) βόρεια του Περθ, στα μέσα Ιουλίου προκαλώντας εικασίες για την προέλευσή του. Μετά από διάφορα σενάρια τελικά το μυστήριο της προέλευσης του παράξενου αυτού αντικειμένου λύθηκε.

Ο εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας της Ινδίας δήλωσε στο BBC τη Δευτέρα ότι το αντικείμενο προέρχεται από δορυφορικό όχημα εκτόξευσης του ινδικού οργανισμού διαστημικής έρευνας.

Σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσίας (ASA) δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το αντικείμενο αυτό ήταν «πιθανότατα» το τρίτο στάδιο από ένα δορυφορικό όχημα εκτόξευσης, το οποίο χρησιμοποιείται από την Ινδία για την εκτόξευση δορυφόρων σε τροχιά.

Το αντικείμενο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία και δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια αποστολή χρησιμοποιήθηκε, ούτε πόσο καιρό ήταν στο νερό πριν ξεβραστεί στην παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ινδικός οργανισμός ήταν εξαιρετικά δραστήριος εδώ και μήνες, με την τελευταία εκτόξευση δορυφόρου να ολοκληρώνεται με επιτυχία την Κυριακή.

Πηγή φωτογραφίας: Australian Space Agency

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ινδία