Κλείσιμο

Αυστηρό ύφος και τυπική χειραψία για Ερντογάν και Πενς-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση

Σχεδόν δύο ώρες συζητούσαν το πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς στο γραφείο του προέδρου στην Άγκυρα. 

Πριν ξεκινήσει η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση ο Ερντογάν και ο Μάικ Πενς εμφανίστηκαν αυστηροί να ανταλλάσσουν τυπικές χειραψίες μετά τις απειλές που εκτοξεύουν ΗΠΑ και Τουρκία για την επιβολή κυρώσεων αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση στην βόρεια Συρία. 

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τις αντιπροσωπείες τους, στις οποίες συμμετείχαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Τσαβούσογλου και ο Αμερικανός ομόλογος του, Μάικ Πομπέο, στο Προεδρικό Μέγαρο της τουρκικής πρωτεύουσας και συνομίλησαν για την τουρκική πολεμική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Δεν υπήρξε επίσημο ανακοινωθέν έπειτα το πέρας της συνάντησης.

Ο Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν. Ωστόσο ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως πιθανότατα διαβίβασαν τις ίδιες απαιτήσεις που έχει διατυπώσει τις τελευταίες μέρες η Ουάσινγκτον αναφορικά με την τουρκική επιχείρηση. 

Πηγή: skai.gr