Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία: Ο σεβασμός προς τους γείτονες αποτελούν βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ε.Ε

Σαφές και αυστηρό μήνυμα έστειλε στην Τουρκία η Κομισιόν, με αφορμή τις επιθετικές δηλώσεις του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννης Παλαιολόγος, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ ερωτηθείσα για τις τουρκικές προκήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

«Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε επίσης η ίδια.

Τέλος κάλεσε την Τουρκία «να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης». 

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την «χλιαρή» απάντηση» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν ανέφερε τα εξής:

«O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Πηγή: skai.gr