Κλείσιμο

Αθώος ο Ίλον Μασκ στις κατηγορίες για εξαπάτηση των μετόχων με tweets περί υποτιθέμενης εξαγοράς της Tesla

Οι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκαν την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν εξαπάτησε τους επενδυτές με δύο tweets που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2018 σχετικά με εξαγορά της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ

Ο Ίλον Μασκ και η Tesla απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά από αγωγή που δέχτηκαν για tweets του δισεκατομμυριούχου που σύμφωνα με επενδυτές προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian, μετά από λιγότερο από δύο ώρες διαβουλεύσεων που ολοκλήρωσαν μια δίκη τριών εβδομάδων, οι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκαν την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν εξαπάτησε τους επενδυτές με δύο tweets που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2018 σχετικά με εξαγορά της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Ο Μασκ είχε αναρτήσει στο Twitter ότι σχεδίαζε να εξαγοράσει την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 420 δολάρια ανά μετοχή και ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για να το κάνει. Οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν άνοδο των μετοχών της εταιρείας επί 10 ημέρες πριν υποχωρήσουν, αφού ο Μασκ εγκατέλειψε το πρότζεκτ, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι επενδυτές.

Η απόφαση σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον Μασκ, ο οποίος είναι μπλεγμένος σε πολλές δικαστικές υποθέσεις ως αποτέλεσμα μηνύσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις έχει αρνηθεί ότι είναι ένοχος με κάποιο τρόπο και υπεραμύνεται του δικαιώματός του να μπορεί να κάνει ελεύθερα tweets. 

Για την εν λόγω υπόθεση ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε ότι τα tweets του ήταν ένας δημοκρατικός τρόπος επικοινωνίας και δεν επηρεάζουν πάντα τη μετοχή της Tesla με τον τρόπο που περίμενε. «Το γεγονός ότι τουιτάρω κάτι δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι το πιστεύουν ή ότι θα ενεργήσουν ανάλογα», είπε στους ενόρκους.

«Δόξα τω Θεώ, η σοφία του λαού επικράτησε!» έγραψε ο Μασκ στο Twitter μετά την ετυμηγορία. «Εκτιμώ βαθύτατα την ομόφωνη διαπίστωση της αθωότητας των ενόρκων στην υπόθεση της εξαγοράς της Tesla 420 από ιδιωτική εταιρεία», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr