«Ασφαλής» η συμμετοχή του Μάικ Πενς στο debate με την Κάμαλα Χάρις

Ο διευθυντής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ έκρινε χθες Τρίτη ότι είναι «ασφαλές» ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των υποψήφιων για την αντιπροεδρία, διότι δεν ήρθε σε στενή επαφή με κανένα πρόσωπο που να νοσεί από την COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το ντιμπέιτ του Πενς με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη.

Οι υπηρεσίες του Πενς δημοσιοποίησαν μέσω Twitter σημείωμα του διευθυντή των CDC, στο οποίο αναφέρει πως εξήγαγε το συμπέρασμα αυτό έπειτα αφού διεξοδική συνομιλία με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Δρ. Τζέσι Σονάου για την έκθεση του Πενς στον SARS-CoV-2.

«Έπειτα από λεπτομερή συζήτηση με τον Δρ. Σονάου για την έρευνά του» και με δεδομένο ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο Πενς ήταν αρνητικά, «τα CDC συμπεραίνουν πως από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, είναι ασφαλές» ο Πενς «να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των αντιπροέδρων».

Στο κείμενο που υπογράφεται από τον Ρέντφιλντ και δημοσιοποίησε η ομάδα του Ρεπουμπλικάνου αντιπροέδρου, το επώνυμο του γιατρού του Λευκού Οίκου έχει γραφτεί λάθος (Shonau αντί του ορθού Schonau).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ