Ασάνζ: Δεν συγχωρώ ούτε ξεχνώ

Οργισμένος για τη συμπεριφορά εναντίον του από τις σουηδικές αρχές συνεχίζει να είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ, παρά το γεγονός ότι η σουηδική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις έρευνες γύρω από τις κατηγορίες περί βιασμού που είχε απαγγείλει εναντίον του.

«Υπό κράτηση επί επτά χρόνια χωρίς κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωσαν και το όνομά μου συκοφαντήθηκε. Δεν συγχωρώ ούτε ξεχνώ» δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, αναφερόμενος στον επί επταετία εγκλεισμό του στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος πλέον Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Αύγουστο του 2012, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, ισχυριζόμενος ότι οι σουηδικές αρχές σκόπευαν κατόπιν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ με αφορμή τη διαρροή κρατικών μυστικών.

Πάντως, παρά τη
συγκεκριμένη εξέλιξη, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί σε περίπτωση που εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο 45χρονος Αυστραλός ανέκαθεν αρνούνταν τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του τον Αύγουστο του 2010 μια 30χρονη Σουηδή για βιασμό.
Πηγή: skai.gr