Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος στον ΣΚΑΪ: Φωτεινή πλευρά στην τραγωδία η αλληλεγγύη

«Μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση νομίζω υπάρχουν και ορισμένες φωτεινές πλευρές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

«Μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση νομίζω υπάρχουν και ορισμένες φωτεινές πλευρές», ανέφερε εξηγώντας πως αυτή η οδύνη έχει αντιμετωπιστεί με μια ευρύτατη κινητοποίηση καλοσύνης, αγάπης και αλληλεγγύης.

Αυτή η αλληλεγγύη δεν έχει προέλθει μόνο από τους ανθρώπους που ζουν στην Αλβανία, σημείωσε αναφερόμενος στην βοήθεια που δέχεται η Αλβανία από άλλες χώρες ενώ περιέγραψε ενδεικτικά την κινητοποίηση της Ελλάδας που έσπευσε με συνεργεία και εξοπλισμό να συνδράμει.

« Δυστυχώς δεν είχαμε τέτοια συνεργεία εμείς εδώ.» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως « Η κατάσταση παραμένει πάρα πολύ δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις δραματική».

« Αισθάνομαι ότι είναι κι αυτό κάτι πολύ σημαντικό.» επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως για αυτό δεν πρέπει να μείνουμε στο σκοτάδι αλλά να προσέξουμε και τις φωτεινές πλευρές. 

Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία δεν εκφράζει την πλειοψηφία της χώρας και το γεγονός αυτό συνεπάγεται περιορισμένες δυνατότητες.

« Είμαστε περίπου ένα 20 τοις εκατό αλλά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.» διαβεβαίωσε ενημερώνοντας πως στο Δυρράχιο ο καθεδρικός ναός Δυρραχίου αλλά και μια θεολογική σχολή φιλοξενεί σεισμοπαθείς ενώ γίνεται προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και συγκέντρωσης χρημάτων.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο μπροστά σε τέτοια συνταρακτικά γεγονότα θα χρειαστεί ακόμα και λίγο ψυχραιμία και νηφαλιότητα προκειμένου να υπάρξουν ορθές εκτιμήσεις αλλά και όσα επιβάλλεται να γίνουν.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο δεν φτάνει απλώς να παρακολουθεί κανείς την κατάσταση αλλά πρέπει και να συντρέξει τους έχοντες ανάγκη.

Πηγή: skai.gr