Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τιμά τους δύο εν ζωή προκατόχους του

Aρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο αρχιεπίσκοπος τους προσκάλεσε επίσης στα εγκαίνια του εθνικού προσκυνήματος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα τιμήσει τους δύο εν ζωή προκατόχους του που διετέλεσαν αρχιεπίσκοποι Αμερικής, Σπυρίδωνα και Δημήτριο, κατά την τελετή έναρξης της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη, στις 4 Ιουλίου 2022, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Και οι δύο ιεράρχες αποδέχθηκαν επιπρόσθετα την πρόσκληση του αρχιεπισκόπου να παραστούν και να συμμετάσχουν στην ιστορική τελετή των εγκαινίων της απόδοσης στη θεία λατρεία του εθνικού προσκυνήματος, Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, το πρωί της ίδιας ημέρας.

Όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, «αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία το ότι θα έχουμε μαζί μας δύο από τους οκτώ άνδρες που έχουν ηγηθεί της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής τα τελευταία 100 χρόνια και μάλιστα τη στιγμή εορτασμού αυτού του ιωβηλαίου. Ευχαριστούμε και τους δύο διατελέσαντες αρχιεπισκόπους μας και οραματιζόμαστε όλοι μαζί τη δεύτερη εκατονταετία της Αρχιεπισκοπής μας», υπογράμμισε.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή θεραπείας των πληγών του παρελθόντος, ενότητας, συμφιλίωσης, ειρήνης και οφείλουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα επόμενα 100 χρόνια ως μια Αρχιεπισκοπή ενωμένη στην αγάπη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ