Απαγόρευση των ανώνυμων πηγών για τα ΜΜΕ «ονειρεύεται» ο Τραμπ

Την απαγόρευση της χρήσης ανώνυμων πηγών από τον Τύπο, πρότεινε, εμμέσως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιτιθέμενος, εκ νέου, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο πολιτικής δράσης, των συντηρητικών, στο Μέριλαντ.

«
Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές, εκτός και αν χρησιμοποιούν κάποιο συγκεκριμένο όνομα», είπε, χαρακτηρίζοντας «εχθρούς των πολιτών», όσους δημοσιογράφους χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές. «Δεν θα απολογηθώ για να κρατήσω την ασφάλεια των Αμερικανών, ας μιλά άσχημα για μένα ο τύπος – η ασφάλεια των Αμερικανών είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Επιπλέον, εγγυήθηκε την τόνωση της αμερικανικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την διασφάλιση των συνόρων για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος και την εξάλειψη του Ισλαμικού κράτους από προσώπου Γης, μέσα από σειρά μέτρων που έχει και στο παρελθόν υποσχεθεί.

Για το Obamacare, επανέλαβε για πολλοστή φορά, τη δρομολόγηση της κατάργησης του: «Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να καταρρεύσει από μόνο του σε μερικά χρόνια, αλλά δεν είναι αυτό το σωστό για τους Αμερικανούς».

Τείχος στα ναρκωτικά

Με την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, «νωρίτερα και από το αναμενόμενο», θα ανακοπεί η παράνομη εισαγωγή ναρκωτικών στην χώρα και θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα, στο βαθμό που αυτή προέρχεται μετανάστες, εκτίμησε ο Τραμπ. «Εμείς παίρνουμε τα ναρκωτικά, αυτοί παίρνουν τα μετρητά μας, δεν δουλεύει έτσι», είπε χαρακτηριστικά.

Αποκόπτωντας την ροή των μεταναστών, θα εξοικονομηθούν χρήματα φορολογούμενων που θα μπορούν να επενδυθούν σε δομές ανάπτυξης, εξήγησε, προειδοποιώντας ότι θα στείλει τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και των δικτύων εμπορίας ναρκωτικών που δεν είναι Αμερικανοί «στον διάολο».

Μεμονωμένες εμπορικές συμφωνίες


Ο Τραμπ χαιρέτισε εκ νέου την απόσυρση των ΗΠΑ από την μεγάλη εμπορική συμφωνία TTP, προαναγγέλλοντας μεμονωμένες συμφωνίες με κάθε χώρα, τις οποίες οι ΗΠΑ θα επαναδιαπραγματεύονται και να αναθεωρούν αναλόγως των συμφερόντων και των αναγκών.

Στο κομμάτι της βαριάς βιομηχανίας, ο Τραμπ υποσχέθηκε ανάπτυξη με πολιτική στροφή στα ζητήματα των κανονισμών που συχνά συνιστούν τροχοπέδη, καθώς και στην νοοτροπία που διέπει τις εθνικές συμφωνίες. «Από τούδε και στο εξής, κάθε αγωγός σε αμερικανικό έδαφος θα αποτελείται από μέρη που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι δημοκρατικοί θα πρέπει να εγκρίνουν τους υπουργούς μου»
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι τον καθυστερούν, με το να μην εγκρίνουν, στην Γερουσία, μέλη του προτεινόμενου υπουργικού Συμβουλίου, μιλώντας για πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ κωλυσιεργίας .

Κλείνοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την άρση των βαρών από τα μεσαία στρώματα και τις επιχειρήσεις, καθώς και την αναβάθμιση του στρατού, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά «με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ η χρήση των οπλικών συστημάτων (…) κανείς δεν θα αμφισβητήσει την στρατιωτική μας δύναμη και θα εγγυηθούμε την ειρήνη μέσω της ισχύος».
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας