Επίσημη συγγνώμη από τον Έτινγκερ για τους «σχιστομάτηδες» Κινέζους

Επίσημη συγγνώμη για τα μειωτικά σχόλια που έκανε για τους Κινέζους, τους αποκάλεσε «σχιστομάτηδες», ζήτησε ο ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

«Μπορώ τώρα να διαπιστώσω ότι οι λέξεις που χρησιμοποίησα έχουν προκαλέσει αρνητικά αισθήματα και μπορεί ακόμα να έχουν πληγώσει ανθρώπους. Αυτή δεν ήταν η πρόθεσή μου και θα ήθελα να απολογηθώ για οποιοδήποτε σχόλιο δεν είχε τον σεβασμό που θα έπρεπε να έχει», αναφέρει ο κ. Έτινγκερ σε ανακοίνωσή του.

Ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας είχε αρχικά αρνηθεί να απολογηθεί για τις τοποθετήσεις του, λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν.

Η επίσημη συγγνώμη ήλθε μία ημέρα αφότου η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με τις δηλώσεις του γερμανού επιτρόπου, λέγοντας ότι καταδεικνύουν την «αίσθηση ανωτερότητας που είναι ριζωμένη σε ορισμένους Δυτικούς πολιτικούς».

Ο 63χρονος Έτινγκερ απέφυγε πάντως να απολογηθεί συγκεκριμένα για τα σχόλια που έκανε για τους ομοφυλόφιλους, μιλώντας ειρωνικά για νομοθέτηση υποχρεωτικών γάμων μεταξύ ομοφύλων στη Γερμανία.

Ο επίτροπος έχει πει ότι πρόθεσή του ήταν να επικρίνει τις προτεραιότητες που υπάρχουν στη γερμανική πολιτική ατζέντα, ωστόσο, τα σχόλιά του καταδικάστηκαν ως ομοφοβικά από οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr