Σάλος από τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις Έτινγκερ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με αφορμή τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος σε ομιλία του έκανε λόγο για «εκείνους με τα σχιστά μάτια» αναφερόμενος σε Κινέζους αξιωματούχους, μίλησε για τον γάμο ομοφυλοφίλων που έχει «επιβληθεί», ενώ αστειεύτηκε και για το διαζύγιο του πρώην καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Καλεσμένος μιας ομοσπονδίας επικεφαλής επιχειρήσεων στο Αμβούργο την Τετάρτη το βράδυ, ο Έτινγκερ εκφώνησε μια ομιλία που κατέγραψε ένας συμμετέχων, ενώ το βίντεο δημοσίευσε σήμερα στον ιστότοπό του το περιοδικό Spiegel.

Ειδικότερα, ο Επίτροπος αφηγείται ότι συναντήθηκε με Κινέζους υπουργούς, όλοι τους «χτενισμένοι από τα αριστερά στα δεξιά με μαύρο βερνίκι παπουτσιών». Το πρόσωπο που κατέγραψε την ομιλία επιβεβαιώνει ότι άρχισε να τη βιντεοσκοπεί αφού ο Γερμανός Επίτροπος προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δούμε τους «απατεώνες» και τους «σχιστομάτηδες» να επωφελούνται από την ανικανότητα της Ευρώπης να συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Ο Γκίντερ Έτινγκερ «πρέπει επειγόντως να ξανασκεφθεί την θεώρησή του για τον κόσμο» είπε η γενική γραμματέας το Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Καταρίνα Μπάρλεϊ, στο περιοδικό Der Spiegel. «Κάποιος που διαδίδει ανοιχτά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις δεν διαθέτει τα προσόντα για τα ανώτερα δημοσία αξιώματα» πρόσθεσε.

«Ένας Ευρωπαίος Επίτροπος πρέπει να μπορεί να υπερασπίζεται με αξιοπιστία τις ευρωπαϊκές αξίες κατά των διακρίσεων αντί να διαδίδει ρατσιστικές και ομοφοβικές προκαταλήψεις» επισήμανε η Στέφανι Σμιντ, εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών της Γερμανίας (LSVD), αξιώνοντας τη συγγνώμη του αξιωματούχου.
Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα Die Welt, ο Γκίντερ Έτινγκερ υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του: «επρόκειτο για μια κοινότυπη έκφραση, που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα».

Ο ίδιος ανέφερε επιπλέον ότι «ο γάμος ομοφυλοφίλων επιβλήθηκε» μιλώντας για μια σειρά θεμάτων που βρίσκονται υπό διαβούλευση στη Γερμανία, όπου ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν έχει νομιμοποιηθεί.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ