ΗΠΑ: Και πέμπτος αστυνομικός νεκρός - Αυτοκτόνησε δράστης (vids-φωτό)

Πέντε νεκροί αστυνομικοί, και τουλάχιστον έξι τραυματίες, είναι ο τελευταίος απολογισμός της αιματηρής επίθεσης στο Ντάλας. Για «συντονισμένη η επίθεση» κάνει λόγο η αστυνομία του Ντάλας.

Νεκρός είναι ένας εκ των υπόπτων
που είχε οχυρωθεί σε υπόγειο γκαράζ και πολιορκούνταν από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT). Ο δράστης αυτοκτόνησε αφότου αντάλλαξε πυρά με τους αστυνομικούς. 

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, οι τρεις ύποπτοι που συνέλαβε η αστυνομία, εξ αυτών μια γυναίκα δεν συνεργάζονται. Η πόλη κηρύχθηκε από τις αρχές σε κατάσταση πολιορκίας, και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο της πόλης.




Σε συγκλονιστικό βίντεο που κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων εμφανίζεται ένας από τους ενόπλους να ανταλλάσσει πυρά με έναν αστυνομικό, τον οποίο τραυματίζει εξ επαφής. Δεν είναι γνωστό αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ένας εκ των τεσσάρων που τραυματίστηκε θανάσιμα: 


Οι τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο δημαρχείο της πόλης, μετά τις επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος Αφροαμερικανών. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. 



Ο ένας από τους υπόπτους του οποίου οι αρχές έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες είναι νεαρός Αφροαμερικανός και εμφανίζεται να κυκλοφορεί χαμογελαστός με πυροβόλο όπλο στο χέρι του. 

Αφορμή για την πορεία που πραγματοποιήθηκε, οι νέες δολοφονίες, ενός 32χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό το βράδυ της Τετάρτης στην Μινεσότα και ενός ακόμη 37χρονου Αφροαμερικανού μια μέρα νωρίτερα από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα .

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι βαθύτατα ταραγμένος από τα αιματηρά περιστατικά.

Όσον αφορά το νέο θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς της Μινεσότα, ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.



Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.
Πηγή: skai.gr