Κλείσιμο

Σάλος από τις δηλώσεις Τραμπ για τις αμβλώσεις

Τα «μάζεψε» ο Τραμπ για το θέμα των αμβλώσεων. Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ανέφερε την Τετάρτη ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία στην περίπτωση που η χώρα του απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεών του από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, έκανε πίσω στην αρχική του θέση, τονίζοντας ότι το ζήτημα της άμβλωσης πρέπει να το διαχειρίζονται οι Πολιτείες.

Σε απόσπασμα συνέντευξης του, ο μεγιστάνας τόνισε ότι στην περίπτωση που η άμβλωση απαγορευόταν, ορισμένες γυναίκες θα υποβάλλονταν σε αυτήν την επέμβαση μέσω παράνομων διαδικασιών. «Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία», δήλωσε.

Στην ερώτηση για το τι μορφή τιμωρίας θα προωθούσε ο ίδιος, ο Τραμπ δήλωσε: «Αυτό δεν το γνωρίζω». Το MSNBC αναμένεται να προβάλλει ολόκληρη τη συνέντευξη αργότερα εντός της ημέρας.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις Τραμπ πυροδότησαν
θύελλα αντιδράσεων και οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας, είπαν σε ανακοίνωση: «Το ζήτημα παραμένει ασαφές και θα πρέπει να παραπεμφθεί στις πολιτείες προκειμένου να αποσαφηνιστεί».

Οι αντίπαλοι του επιχειρηματία στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τον επέκριναν, καταλογίζοντάς του ότι με τα σχόλιά του προσβάλλει τις γυναίκες και τις μειονότητες. «Φυσικά οι γυναίκες δεν πρέπει να τιμωρούνται» επισήμανε ο Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης του Οχάιο στο MSNBC.
«Μην το σκέφτεστε και πολύ: ο Τραμπ δεν κατανοεί την θέση υπέρ της ζωής διότι δεν τάσσεται υπέρ της ζωής», έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του Τεντ Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, στο Twitter.

Από τη πλευρά τους, οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς υποστήριξαν ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το αν θα υποβληθούν σε άμβλωση. Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο Twitter: «Και πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο. Τρομακτικό κι αποκαλυπτικό».
Πηγή: skai.gr