Κλείσιμο

Μόσχα: Υποψιαζόμαστε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Συρία

Η Ρωσία υποψιάζεται ότι η Τουρκία σχεδιάζει να εισβάλει στρατιωτικά στη Συρία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξακολουθούν να βρίσκονται στο ναδίρ, περιπλέκοντας και τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του NATO.

«Έχουμε σοβαρούς λόγους να υποπτευόμαστε εντατικές προετοιμασίες από την τουρκική πλευρά για στρατιωτική εισβολή στο ανεξάρτητο κράτος της Συρίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΕΘΑ, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο κ. Κονασένκοφ επισήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει «όλο και περισσότερα σημάδια συγκαλυμμένων προετοιμασιών» από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ρωσικές «υποψίες» έρχονται λίγες ημέρες αφότου η Άγκυρα κατήγγειλε νέα παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι εάν οι παραβιάσεις συνεχιστούν θα υπάρξουν «συνέπειες».

Η ρωσική πλευρά ωστόσο απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις, με την εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να δηλώνει σε δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση, προσθέτοντας δε ότι η Άγκυρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τις καταγγελίες της.

«Κανένα από τα αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορικής ομάδας δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr