Γαλλία: Μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθέρια του Τύπου στο Παρίσι

Μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθέρια του Τύπου διοργανώνεται την Κυριακή στο Παρίσι, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Έχουν κληθεί να μετάσχουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.

Πολλοί ξένοι ηγέτες θα βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ, μεταξύ των οποίων οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δηλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού».

«Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», σημείωσε η Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν προσκάλεσε στην πορεία την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές επιπτώσεις από τον αποκλεισμό της.
Πηγή: skai.gr