Κλείσιμο

Πρώτος ισραηλινός νεκρός, «εντατικοποίηση» των επιχειρήσεων υπόσχεται ο Νετανιάχου

Την πρώτη ισραηλινή απώλεια από παλαιστινιακά πυρά κατά τις οκτώ μέρες εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός, λίγες ώρες μετά την κατάρρευση των προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός, κι ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προανήγγειλε την «εντατικοποίηση» των επιδρομών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 38χρονο άνδρα που χτυπήθηκε από οβίδα κοντά στα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα. Το βλήμα εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή πλευρά.

Είχε μεταβεί στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ για να μοιράσει τρόφιμα σε Ισραηλινούς στρατιώτες.

Τουλάχιστον 193 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα λόγω των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, σαφές μήνυμα πως το Τελ Αβίβ θα χρησιμοποιήσει «μεγάλη δύναμη» εναντίον της Χαμάς έστειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τόνισε πως το Ισραήλ «δεν έχει άλλη επιλογή» παρά την «εντατικοποίηση» και «επέκταση» της επιχείρησης στη Γάζα, μετά την αποτυχία της πρωτοβουλίας της Αιγύπτου για εκεχειρία.

«Η Χαμάς επέλεξε να συνεχίσει να πολεμά και θα πληρώσει το τίμημα για αυτή την απόφαση», τόνισε.

«Θα ήταν προτιμότερο να το είχαμε επιλύσει διπλωματικά, και αυτό ήταν που προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχτήκαμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, αλλά η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το επεκτείνουμε την εκστρατεία εναντίον της», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου.

Σημειώνεται πως η αιγυπτιακή πρόταση έγινε αρχικά δεχτή από το Τελ Αβίβ αλλά απορρίφθηκε από τη Χαμάς, η οποία συνέχισε την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν τελικά τις επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας μετά από περίπου 6 ώρες κατάπαυσης του πυρός, καταγγέλλοντας τη στάση της Χαμάς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ