Κλείσιμο

Πούτιν: Η εξόφληση των οφειλών του Κιέβου στο αέριο δεν συνδέεται με την πολιτική κατάσταση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε το Μεγάλο Σάββατο ότι η απαίτηση της Μόσχας στο Κίεβο να διευθετήσει τις οφειλές της στο φυσικό αέριο δεν είναι συνδεδεμένη με την πολιτική διαδικασία στην Ουκρανία.

«Εμείς δεν συνδέουμε την οικονομία με την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση.

«Δεν θέλουμε ούτε να υπονομεύσουμε την οικονομία της Ουκρανίας , ή να υπονομεύσουμε την αξιοπιστία της διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη» δήλωσε ο Πούτιν.

« Έτσι, ζητούμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες , όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την ουκρανική οικονομία, να εμπλακούν στη διαδικασία ενίσχυσης της Ουκρανίας με μέτρα που αποσκοπούν στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της» πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει καλύτερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ με τον νέο γενικό Γραμματέα του, τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σχέσεων. Είναι ένας πολύ σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος», σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα τον νυν γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν ότι ηχογράφησε μυστικά μια ιδιωτική συνομιλία που είχε μαζί του όταν ο δεύτερος ήταν πρωθυπουργός της Δανίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ