Κρεμλίνο: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για στρατιωτική παρουσία μας στην Αν. Ουκρανία

«Γελοίους ισχυρισμούς» χαρακτήρισε τις αναφορές Δυτικών ΜΜΕ για ρωσική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Ουκρανία, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι οι όποιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αδικαιολόγητες και αντιπαραγωγικές, την επομένη των νέων μέτρων της ΕΕ.

«Πρέπει να επαναλάβουμε ότι οι όποιες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αδικαιολόγητες και αντιπαραγωγικές», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αντί να προσπαθεί να μας φοβίσει με νέες κυρώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κοινή αναζήτηση για μια λύση στην εσωτερική ουκρανική κρίση» πρόσθεσε το υπουργείο.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας καθιστά ζωτικής σημασίας την ανάπτυξη εκ μέρους του ΝΑΤΟ σημαντικού αριθμού στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη αγνοώντας οποιεσδήποτε αντιρρήσεις της Ρωσίας, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, η οποία είναι μεταξύ των χωρών με την πιο «σκληρή γραμμή» στην ΕΕ έναντι της Μόσχας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ