Τασκ: Ο Γιανούκοβιτς διατεθειμένος να προκηρύξει πρόωρες εκλογές

Τη βούλησή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τόσο κοινοβουλευτικές όσο και προεδρικές, φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας στο Κίεβο, όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ.

«Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε με τον Γιανούκοβιτς πως υπάρχει μία βούληση για πρόωρες εκλογές, ήδη φέτος, βουλευτικές και προεδρικές», δήλωσε ο κ. Τασκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Έως τώρα δεν υπάρχει διάψευση ή επιβεβαίωση της εν λόγω πληροφορίας από την ουκρανική κυβέρνηση.

Κατά την πολύωρη συνάντηση του κ. Γιανούκοβιτς με τους τρεις Ευρωπαίους υπουργούς διαμορφώθηκε ένα προσχέδιο οδικού χάρτη για την επίλυση της κρίσης, το οποίο και έχει κατατεθεί στην αντιπολίτευση.

Η προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της κρίσης έρχεται καθώς οι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων κατά των προσώπων που είναι υπαίτιοι για την αιματηρή βία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι Αρχές του Κιέβου, τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αναζωπύρωση των οδομαχιών την Τρίτη, γεγονός που σημαίνει πως τουλάχιστον 39 σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ