Τουρκία: Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση των υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο

Δύσκολες ώρες περνάει ο Tαγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, με την αντιπολίτευση να εντείνει τις πιέσεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στα ανώτατα κλιμάκια του κράτους που συνταράσσει τη χώρα. 

Την παραίτηση των τεσσάρων υπουργών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ζήτησε εκ νέου την Κυριακή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, χαρακτηρίζοντας τη διεξαγόμενη έρευνα ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μιλώντας πριν από συνεδρίαση του CHP, ο Κιλιντζάρογλου, δήλωσε ότι ανέμενε από τους υπουργούς να πουν: "Είμαστε καθαροί Τα παιδιά μας είναι επίσης καθαρά. Δεν έχουμε εμπλακεί ποτέ σε βρvμοδουλειές. Παραδίδουμε την παραίτησή μας στον πρωθυπουργό για να τον σώσουμε από την πίεση της κοινής γνώμης» και ότι σε αντάλλαγμα ο τούρκος πρωθυπουργός θα έπρεπε να πει ότι εμπιστεύεται τους υπουργούς του, την αστυνομία τους εισαγγελείς και το κράτος, και εγκρίνει τις παραιτήσεις των υπουργών λέγοντας ότι «έχω κυβερνήσει αυτή τη χώρα κατά τρόπο διαφανή για 11 χρόνια.» Ο ηγέτης του CHP δήλωσε ότι τότε χώρα τότε θα χειροκροτούσε τον Ερντογάν.

Νέα προειδοποίηση προς τους “εσωτερικούς” και τους “εξωτερικούς εχθρούς” της Τουρκίας απηύθυνε την Κυριακή ο τούρκος πρωθυπουργός σε συγκέντρωση οπαδών του στη Μαύρη Θάλασσα. 

“Ο καθένας θα μάθει τη θέση του. Πράκτορες και προδότες δεν μπορούν να εξουσιάζουν στην Τουρκία. Όποιος τολμήσει να βλάψει, ή να βάλει παγίδες σε αυτή τη χώρα, όποιος προσπαθεί να αγγίξει την ανεξαρτησία μας, θα τού σπάσουν τα χέρια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ, του οποίου ο γιος εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς από κοινού με άλλα 23 άτομα, υπέβαλε την παραίτησή του στον Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο ο Τούρκος ηγέτης θεωρεί ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο, και προχωρεί στην εκκαθάριση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης με την αποπομπή δεκάδων αξιωματούχων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ