«Η διακοπή στις πωλήσεις όπλων στην Αίγυπτο αποτελεί ένα ενδεδειγμένο μέσο πίεσης με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
«Το ζήτημα της πώλησης όπλων στην Αίγυπτο μπορεί να είναι αυτό που θα δείξει καθαρά τον σκεπτικισμό μας σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση στην Αίγυπτο.
«Θα εξετάσουμε ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν. Πρέπει να ενεργήσουμε από κοινού, να λάβουμε τα ίδια μέτρα», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητική» την κατάσταση στην Αίγυπτο.
Κάλεσμα για τον άμεσο τερματισμό βίας στην Αίγυπτο απηύθυναν στο μεταξύ την Κυριακή οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θα επανεξετάσει τις σχέσεις της με τις «μεταβατικές αρχές» όπως αποκαλούν την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Πηγή: Πηγές: ΑΜΠΕ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.