Χεζμπολάχ: Θα πολεμήσουμε «μέχρι το τέλος του δρόμου» στη Συρία

Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ θα παραμένει ενεργή στη συριακή εμφύλια σύρραξη «έως το τέλος του δρόμου» και θα φέρει τη νίκη στον σύρο πρόεδρο Μπαράρ αλ-Άσαντ, όπως δήλωσε το Σάββατο, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, ο επικεφαλής της οργάνωσης Χασάν Νασράλα.

«Θα συνεχίσουμε έως το τέλος του δρόμου, αποδεχόμαστε αυτή την ευθύνη, και θα δεχθούμε όλες τις θυσίες αυτής της θέσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νασράλα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αποδοχή από την πλευρά της οργάνωσης πως μετέχει ενεργά στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Σιιτικής Χεζμπολάχ, η εμπόλεμη Συρία και ο γειτονικός Λίβανος βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή των Σουνιτών ισλαμιστών, μία απειλή, που, όπως δήλωσε, είναι μία συνωμοσία που έχει ενορχηστρωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ισραήλ.

«Η Συρία δεν είναι πια ένα μέρος όπου υπάρχει μια λαϊκή επανάσταση εναντίον ενός πολιτικού καθεστώτος, μάλλον έχει γίνει ένα μέρος για να επιβληθεί ένα πολιτικό σχέδιο υπό την ηγεσία της Αμερικής και της Δύσης και τα εργαλεία της στην περιοχή», ανέφερε ο Νασράλα, στο πλαίσιο της ομιλίας του για τη 13η επέτειο της αποχώρησης του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Στρέφοντας μάλιστα το βλέμμα του στην πρόταση Βρετανίας και Γαλλίας για εγγραφή του στρατιωτικού σκέλους της Χεζμπολάχ στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ηγέτης της Σιιτικής οργάνωσης σχολίασε δηκτικά.

«Είναι πολύς καιρός που είμαστε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μελάνι πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί και αυτό δεν αλλάζει τίποτε. «Η λίστα σας, μπορείτε να τη βράσετε και να την πιείτε, κατέληξε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ