Επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας για το μαραθώνιο του Λονδίνου

Σε επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας για το μαραθώνιο του Λονδίνου που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή θα προβούν οι βρετανικές αρχές στον απόηχο των φονικών εκρήξεων κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι το σχέδιο ασφαλείας για την ετήσια αθλητική εκδήλωση θα επανεκτιμηθεί.

Η αστυνομία σημείωσε εξάλλου ότι οι εξελίξεις στη Βοστώνη δε θα επηρεάσουν την ήδη αυστηρή επιχείρηση ασφαλείας για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την Τετάρτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μαραθωνίου του Λονδίνου Νικ Μπίτελ εξέφρασε τη θλίψη και το σοκ των διοργανωτών για τις εκρήξεις στην αμερικανική πόλη. Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν συνεννοήσεις με τη Σκότλαντ Γιαρντ ενόψει της Κυριακής, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα ακύρωσης του μαραθωνίου.

Πέρυσι το αγώνισμα στη βρετανική πρωτεύουσα συγκέντρωσε πλήθος τουλάχιστον 37.000 συμμετεχόντων. Φέτος συμμετοχή έχουν δηλώσει περί τους 36.000 δρομείς, μεταξύ των οποίων ο διπλός Ολυμπιονίκης Μο Φάρα.

Το σοκ και τον αποτροπιασμό του για τις σκηνές στη Βοστώνη εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο