Ιταλία: Πρώτο γκάλοπ μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με γκάλοπ που παρουσίασε η εκπομπή Ballaro του ιταλικού δημόσιου καναλιού Rai tre, η προοδευτική συμμαχία συνεχίζει να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της πρόθεσης ψήφου, με ελάχιστη διαφορά, όμως, από το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Πιο αναλυτικά, η κεντροαριστερή συμμαχία λαμβάνει το 29,6% της πρόθεσης ψήφου, το κίνημα Πέντε Αστέρων το 29,4%, (με άνοδο του 4%) η μπερλουσκονική κεντροδεξιά το 29,2%% και η κεντρώα συμμαχία του Μάριο Μόντι το 10%.

Σε ότι αφορά την λύση της πολιτικής κρίσης που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ιταλών, η πλειοψηφία του στατιστικού δείγματος επιθυμεί την συμμαχία των Δημοκρατικών με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλο, ενώ, ως δεύτερη λύση, το 13% του στατιστικού δείγματος υποδεικνύει μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και το 12% μια συμμαχία της κεντροαριστεράς με την κεντροδεξιά.

Η εισαγγελία της Ρώμης, στο μεταξύ, διέψευσε ότι ξεκίνησε έρευνα σε βάρος των δυο βουλευτών Ντομένικο Σιλιπότι και Αντόνιο Ράτζι, με την κατηγορία διαφθοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», υπάρχουν πληροφορίες, όμως, ότι σύντομα η εισαγγελία της Ρώμης μπορεί να αποστείλει κλήση σε απολογία στους δυο συγκεκριμένους βουλευτές, που το 2010 είχαν εγκαταλείψει την κεντροαριστερά, αποφασίζοντας να στηρίξουν την μπερλουσκονική κεντροδεξιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr