Την πρόταση Μόρσι για εκεχειρία εξετάζει το Ισραήλ

Την πρόταση του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, για εκεχειρία με τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας εξέτασε το βράδυ το συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιθυμούσε την κατάπαυση του πυρός για 24 ή 48 ώρες, προκειμένου στο διάστημα αυτό οι δύο πλευρές να επεξεργαστούν τους όρους.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ ουσιαστικά είχαν σταματήσει περίπου δυόμισι ώρες πριν από τη σύγκληση του συμβουλίου.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από την Καμπότζη όπου βρίσκεται, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μόρσι, στον οποίο επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει η Χαμάς τις επιθέσεις.


Τη λήξη των εχθροπραξιών ζήτησε το βραδυ και  η Μόσχα, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι επιχειρεί να μπλοκάρει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας  για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.


Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ διεύρυνε χθες τους στόχους των επιδρομών του, περιλαμβάνοντας σε αυτούς και σπίτια ηγετικών στελεχών της Χαμάς.
Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί ενω τουλάχιστον 900 είναι οι τραυματίες από τους βομβαρδισμους των τελευταίων ημερών.
Πηγή: skai.gr