Κλείσιμο

Ολάντ: Δέσμευση για πολιτική λύση στη Συρία

Η Γαλλία δεσμεύεται για «πολιτική λύση» στη Συρία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο Φρανσουά Ολάντ, σε ομιλία του προς τιμήν του 88ου γάλλου στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν.

Ο γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε πως το Παρίσι έχει ήδη στείλει νοσοκομειακή μονάδα στην Ιορδανία, «όσο εγγύτερα γίνεται στα σύνορα με τη Συρία για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους αντάρτες μαχητές που αντιμετωπίζουν την βίαιη καταστολή από το καθεστώς του Άσαντ, που δεν έχει πλέον άλλο κίνητρο παρά μόνο το φόβο για το τέλος του».

Νέα δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στην τοπική εφημερίδα Sud Ouest Dimanche την Κυριακή, αναφέρει ότι 52% των γάλλων πολιτών τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία με απόφαση του ΟΗΕ. Ωστόσο, 61% δεν επιθυμεί γαλλικά στρατεύματα να εμπλακούν σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση.

Στο μεταξύ, σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στο μεταξύ στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας όπου οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ανακατέλαβαν θέσεις του τακτικού στρατού.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται και στη συνοικία Τανταμούν της Δαμασκού, ενώ πυρά και εκρήξεις ακούγονται και σε άλλες συνοικίες της πρωτεύουσας.
Πηγή: skai.gr