Κλείσιμο

Συρία: Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή εντός, διαπραγματεύσεις εκτός συνόρων

Σύμφωνα με ακτιβιστές, την πόλη Ιντλέμπ στη βορειοδυτική Συρία ελέγχουν από σήμερα, Τετάρτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Άσαντ, μετά από στρατιωτικές επιχειρήσεις που διήρκεσαν τέσσερις ημέρες.

Ο συριακός στρατός πραγματοποιεί εκστρατεία μαζικών συλλήψεων στην πόλη, ενώ παράλληλα διεξάγονται και εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια των κατοίκων. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν συλλάβει 100 άτομα, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το BBC επικαλείται νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας στην οποία παρουσιάζονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις κυβερνητικές δυνάμεις για το βασανισμό κρατουμένων.

Σύμφωνα με τη μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε, μεταξύ των κρατουμένων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά, ενώ ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται είναι και το συστηματικό μαστίγωμα των κρατουμένων την ώρα που κρέμονται ανάποδα.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης στη Δαμασκό του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία με τον πρόεδρο Άσαντ, ο εκπρόσωπος του κ. Ανάν, Άχμαντ Φάουζι, δήλωσε από τη Γενεύη ότι ο ΟΗΕ έλαβε απάντηση σχετικά με τις προτάσεις που έγιναν για την επίλυση της κρίσης, ωστόσο, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Πηγή: skai.gr