Ομπάμα: Υπάρχει πρόοδος στην κρίση της ΕΕ, χρειάζεται ακόμη δουλειά

Συνάντηση με τη δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, είχε στο Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα. Ζήτησε όχι μόνο οικονομική σταθερότητα, αλλά και ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Για πρόοδο στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη έκανε λόγο την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο σημείωσε ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά».

Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα με τη δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ στο Λευκό Οίκο (η Δανία έχει την προεδρία της ΕΕ), η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

«Συμφωνήσαμε (σ.σ: με τη Σμιντ) ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όλες έχουν κάνει σημαντικές προόδους, όμως (...) πρέπει να γίνει όμως ακόμη πολλή δουλειά».

Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με τη δανική προεδρία, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα «να διασφαλιστεί όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη στην Ευρώπη».
«Αν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτό επίσης θα έχει επίδραση στην αμερικανική οικονομία» σημείωσε ο Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος και η δανή πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το συριακό, το νέο πολιτικό τοπίο στη Λιβύη, αλλά και ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr