Κλείσιμο

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί

Τους τρόπους της άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα πρόκειται να συζητήσουν την προσεχή εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Παρίσι, είπε ότι θα μεταβεί στη Γερμανία  για να συνεχίσει με την καγκελάριο Μέρκελ "τη συνεργασία και το συντονισμό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία, για την εξασφάλιση και την προστασία της Ευρώπης".

Όπως τόνισε, Γαλλία και Γερμανία έχουν "απόλυτη ταύτιση απόψεων για να αντισταθούμε στην κερδοσκοπία, στην αποτυχία και να προστατεύσουμε την Ευρώπη". Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζι κάλεσε Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Με την κ. Μέρκελ "συζητούμε για τους δρόμους και τα μέσα που θα βοηθήσουν να επιταχύνουμε την οικονομική σύγκληση στην Ευρώπη και για να θέσουμε σε ισχύ όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα μέτρα  που αποφασίσθηκαν στις 21 Ιουλίου" τόνισε ο Πρόεδρος Σαρκοζί.

Έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτωβρίου συγκαλούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης, με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή