«Τελική προειδοποίηση» από την Άγκυρα στον Άσαντ

«Τελική προειδοποίηση» απηύθυνε την Τρίτη η Άγκυρα στον πρόεδρο της Συρίας Μπασά Αλ Άσαντ δια του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, κατά τις τρεις ώρες που διήρκησαν οι συνομιλίες που είχε στη Δαμασκό ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με τον πρόεδρο της Συρίας, ο κ. Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι το καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει κάθε χρήση βίας εναντίον των αντιφρονούντων, ειδάλλως θα κινδυνέψει με κατάρρευση, ενώ «η Δαμασκός θα χάσει και τη φιλία της Άγκυρας».

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, Τούρκος ΥΠΕΞ μετέβη στην πρεσβεία της Τουρκίας χωρίς να κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε.

Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων οδήγησε τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν να ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με απολογισμό του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται ακτιβιστές που βρίσκονται στην πόλη, δεκαεπτά πολίτες σκοτώθηκαν την Τρίτη από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, όπου έχει εισβάλει ο στρατός.
Πηγή: skai.gr