Στη Λιβύη πράκτορες της CIA

Πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Tο τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει μυστικά εξουσιοδότηση για την παροχή βοήθειας προς τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις

Πληροφορίες για νεκρούς άμαχους

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 40 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές των δυτικών δυνάμεων στην Τρίπολη, δήλωσε στο καθολικό πρακτορείο ειδήσεων ο αντιπρόσωπος του Βατικανού στη λιβυκή πρωτεύουσα επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Λίβυοι αξιωματούχοι πήγαν ξένους δημοσιογράφους στα σημεία όπου λένε πως πραγματοποιήθηκαν δυτικά αεροπορικά πλήγματα στην Τρίπολη, όμως οι αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων δεν είναι πειστικές, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Δυτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν έχουν επιβεβαιωμένες αποδείξεις για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ της Λιβύης

Την είδηση της παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, Μούσα Κούσα, ο οποίος κατέφυγε εν συνεχεία στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε το βρετανικό Φόρεϊν Όφις, ενθαρρύνοντας παράλληλα κι άλλους από το περιβάλλον του Καντάφι να πράξουν το ίδιο.

Νωρίτερα, πάντως, ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε διαψεύσει τα περί αυτομόλησης του Κούσα, λέγοντας ο υπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο σε διπλωματική αποστολή.

Επίσης, ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε εάν ο Λίβυος ηγέτης και οι γιοι είναι ακόμη στη χώρα, ο Μούσα Ιμπραήμ δήλωσε: «Να είστε σίγουροι, ότι είμαστε όλοι εδώ. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι το τέλος. Είναι η χώρα μας. Είμαστε δυνατοί σε κάθε μέτωπο».
Πηγή: skai.gr