Άρρωστος νο 11 στον Λευκό Οίκο: Θετική στον κορωνοϊό και η εκπρόσωπος Τύπου του Τραμπ!

Θετική στον κορωνοϊό ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως είναι (και) η εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας, Κέιλι ΜακΕνάνι. Όπως ανέφερε στο Twitter θα μπει σε καραντίνα και θα εργάζεται από το σπίτι.

Η ΜακΕνάνι ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική στον Covid-19 το πρωί της Δευτέρας.

Δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει συμπτώματα, και δεν γνώριζε ότι είχε βρεθεί θετική η σύμβουλος του προέδρου, Χόουπ Χικς, πριν από την ενημέρωσή της περασμένης Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το CNN, η ΜακΕνάνι είναι τουλάχιστον το 11ο άτομο κοντά στον πρόεδρο Τραμπ που βρέθηκε πρόσφατα θετικό στον ιό.

Ο Τσαντ Γκιλμάρτιν, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, μετέδωσε επίσς το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. Ο Γκιλμάρτιν είναι πρώτος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου και εξάδελφος του συζύγου της Κέιλι ΜακΕνάνι. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, άλλο ένα μέλος του Γραφείου Τύπου, η Κάρολιν Λίβιτ, έχει προσβληθεί από τον ιό. Ένας δημοσιογράφος του Bloomberg, με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί θετικά και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού δικτύου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Κυριακή ασκούσε πιέσεις για να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, φοβούμενος ότι θα φανεί «αδύναμος» στην κοινή γνώμη. 

Από την πλευρά της, η «πρώτη κυρία» Μελάνια Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «αισθάνεται καλά και θα συνεχίσει να ξεκουράζεται στο σπίτι της» αφότου βγήκε θετική στον κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Ευχαρίστησε επίσης το ιατρικό προσωπικό και τους νοσηλευτές, και είπε ότι προσεύχεται για όσους επλήγησαν από τον ιό. Το CNN ανέφερε ότι η πρώτη κυρία δεν σχεδιάζει να βγει από τον Λευκό Οίκο ενώ μάχεται την ασθένεια.

«Η οικογένειά μου είναι ευγνώμων για όλες τις προσευχές και την υποστήριξη! Νιώθω καλά και θα συνεχίσω να ξεκουράζομαι στο σπίτι. ‘’Ευχαριστώ’’ στο ιατρικό προσωπικό και τους νοσηλευτές παντού και οι συνεχιζόμενες μου προσευχές για όσους είναι άρρωστοι ή μέλος της οικογένειάς τους έχει προσβληθεί από τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο tweet.
 

 

 

Πηγή: skai.gr