Την αποστρατιωτικοποίηση 16 ελληνικών νησιών ζητά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ προχωρώντας σε μία ακόμη προκλητική δήλωση απέναντι στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου Υπουργού στην Daily Sabah η Ελλάδα διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ελλάδα να τηρεί το διεθνές Δίκαιο και τις συμφωνίες και να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν πάγιες τουρκικές απόψεις στις οποίες επανέρχονται κατά καιρούς Τούρκοι αξιωματούχοι, η επαναφορά του ζητήματος από τον Ακάρ υπογραμμίζει εκ νέου την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ανοίξει περαιτέρω την βεντάλια αυτών των ζητημάτων.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Τούρκος Υπουργός σχολίαζοντας το ζήτημα των παραβιάσεων εξέφρασε την πεποίθηση πως στον κόσμο δεν εννοείται να υπάρχουν χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριος χώρος 10.

"Αυτό κάνουν οι Έλληνες, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, είναι παράνομο και παράδοξο." είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της Λιβύης σε σχέση με την χώρα μας, δήλωσε " Η Ελλάδα τα θέλει όλα δικά της, θέλει να γίνεται ότι θέλει η ίδια" προσθέτοντας πως αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει εφόσον υπάρχουν διεθνείς κανόνες και συμβάσεις.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις