ΚΑΙΡΟΣ

Αποπομπή ρώσου υπουργού από τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έπαυσε των καθηκόντων του τον υπουργό Εσωτερικών της βόρειας Οσετίας, Κασμπέκ Ντζαντίγιεφ, καθώς και τον υπεύθυνο ασφαλείας της περιοχής Βαλερί Αντρέγιεφ.
Το Κρεμλίνο δε δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή, η οποία σημειώνεται μια εβδομάδα μετά το δράμα στο σχολείο του Μπεσλάν, όπου εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες έχασαν τη ζωή τους. Οι επικριτές χαρακτηρίζουν την ανάπτυξη των ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Οσετία για την αντιμετώπιση της κρίσης ως «χαοτική». Ο νέος υπουργός Εσωτερικών θα είναι πρώην αναπληρωτής υπουργός Σοσλάν Σικόγιεφ.
Ο Ντζαντίγιεφ είχε υποβάλει την παραίτηση του πριν από μια εβδομάδα και μέχρι στιγμής είναι ο μόνος πολιτικός ο οποίος ανέλαβε προσωπικά ευθύνες για την τραγωδία του Μπεσλάν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, περισσότεροι από 1200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί στο Μπεσλάν. Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 331, τα μισά είναι παιδιά, από τους οποίους οι 90 δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί.
Πηγή: skai.gr