Κλείσιμο

Απόκοσμες εικόνες από το Ιράκ από τη δέκατη αμμοθύελλα σε δύο μήνες

Εικόνες απόκοσμες καταγράφονται στο Ιράκ, τη Συρία και το Ιράν, με ολόκληρες περιοχές να έχουν σκεπαστεί από τις σφοδρές αμμοθύελλες.

Η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα από απανωτές αμμοθύελλες και έχουν θορυβήσει τις αρχές και τους ειδικούς, που εκτιμούν ότι πρόκειται για αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε φωτογραφίες

Από το Ριάντ έως την Τεχεράνη, οι ουρανοί έχουν ένα φωτεινό πορτοκαλί χρώμα. Οι εποχικοί άνεμοι στα τέλη της άνοιξης και την περίοδο του καλοκαιριού, προκαλούν πάντα αμμοθύελλες στις περιοχές αυτές. Φέτος ωστόσο ξεκίνησαν από τον Μάρτιο και οι αμμοθύελλες συμβαίνουν κάθε εβδομάδα.

Οι αρχές στο Ιράκ κήρυξαν αργία τη Δευτέρα και ζήτησαν από τους δημόσιους υπαλλήλους και γενικά από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για να προστατευτούν. Η χώρα επλήγη από την δέκατη αμμοθύελλα μέσα στους δύο τελευταίους μήνες. Εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και τουλάχιστον ένας έχασε τη ζωή του σύμφωνα με το Associated Press. Τρία ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Συρία.

Πηγή: skai.gr