Νέες αποκαλύψεις για τον «άτακτο» Μπιλ Γκέιτς: Έστελνε ανάρμοστα emails σε υπάλληλό του από το 2008

Από το 2008 είχαν προειδοποιήσει τον Μπιλ Γκέιτς να σταματήσει τα ανάρμοστα emails που έστελνε σε υπάλληλο της Microsoft, αποκαλύπτει τώρα η Wall Street Journal, σε συνέχεια της έρευνας για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση του ιδρυτή της εταιρείας από το διοικητικό της συμβούλιο.

Τον καιρό της παραίτησής του, το 2020, ο Γκέιτς είχε ισχυριστεί ότι στόχος της αποχώρησής του είναι να εστιάσει περισσότερο στη φιλανθρωπική του δράση. Όμως, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι μέλη του Δ.Σ. τον εξώθησαν σε παραίτηση, λόγω ανάρμοστης σχέσης που είχε με υπάλληλο της Microsoft.

Νεότερο δημοσίευμα δείχνει ότι τουλάχιστον μία δεκαετία πριν από την αποχώρηση του Γκέιτς, η διοίκηση της εταιρείας είχε ανακαλύψει emails που αντάλλασσε με γυναίκα υπάλληλο. Στα μηνύματα αυτά, ο τότε παντρεμένος ακόμα Γκέιτς, με διάθεση για φλερτ, καλούσε την γυναίκα σε συνάντηση, ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος του ΔΣ της Microsoft.

Τότε, δύο στελέχη της Microsoft τον προσέγγισαν (πρόκειται για τον τότε γενικό σύμβουλο Μπραντ Σμιθ και την τότε επικεφαλής προσωπικού Λίζα Μπράμελ), λέγοντάς του να σταματήσει. Ο Γκέιτς παραδέχθηκε ότι τα emails δεν ήταν σωστά και συμφώνησε να δώσει τέλος.

Ο Γκέιτς ίδρυσε την Microsoft το 1975 και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Τον Αύγουστο, χώρισε με την επί 30 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα.

Πηγή: Money Review