«Από μακριά και αγαπημένοι» sequel: Μετά τον Μακρόν και ο Σολτς αρνήθηκε το ρωσικό PCR

«Από μακριά και αγαπημένοι» sequel… Μετά τον Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς αρνήθηκε το ρωσικό PCR, με αποτέλεσμα πιθανότατα να δούμε να επαναλαμβάνεται «το έργο» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κρατά… χιλιομετρικές αποστάσεις από τον καγκελάριο στο περίφημο πια «τραπέζι παγοδρόμιο»! 

Γιατρός από τη γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα θα διενεργήσει τεστ κορωνοϊού στον Όλαφ Σολτς κατά την άφιξή του στη Ρωσία, ξεκαθάρισε την Τρίτη γερμανική κυβερνητική πηγή, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ του Γερμανού καγκελάριου και του Ρώσου προέδρου. 

Ο Σολτς βρίσκεται στη Μόσχα σε μια αποστολή με υψηλό διακύβευμα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ο πόλεμος, με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη να προειδοποιεί για εκτεταμένες κυρώσεις στην περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.

Το τεστ PCR θα διενεργηθεί στο αεροσκάφος, που έχει ήδη προσγειωθεί στη Μόσχα, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η καγκελαρία έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να αποστείλει κάποιον αξιωματούχο για να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε απορρίψει αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ για την COVID-19 όταν έφθασε για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, προκειμένου η Ρωσία να μην αποκτήσει πρόσβαση στο DNA του Μακρόν, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου.

Πάντως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κράτησε σε απόσταση και τον... Σεργκέι Λαβρόφ, οπότε γεννάται το ερώτημα αν και ο ρώσος ΥΠΕΞ δεν προτιμάει τα ρωσικά μοριακά τεστ... 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ