Απεργία διαρκείας στην Ryanair- Κινητοποιήσεις μέχρι αρχές Ιανουρίου

Οι Ισπανοί μισθωτοί της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair ξεκίνησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στις 24 Ιουνίου με αίτημα βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του ιπτάμενου προσωπικού της Ryanair στην Ισπανία, που άρχισαν στα τέλη Ιουνίου, θα συνεχιστούν ως τον Ιανουάριο του 2023 μέσω τακτικών στάσεων εργασίας 24 ωρών, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο συνδικάτα που εξήγγειλαν τις κινητοποιήσεις.

Οι Ισπανοί μισθωτοί της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους ξεκίνησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις στις 24 Ιουνίου με αίτημα βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, όπως είχαν ζητήσει η Συνδικαλιστική Ένωση Εργαζομένων (USO) και το ανεξάρτητο συνδικάτο του ιπτάμενου προσωπικού SITCPLA.

Αρχικά προβλέπονταν έξι ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων. Ωστόσο η USO και το SITCPLA αποφάσισαν στις αρχές Ιουλίου να παρατείνουν ως τις 28 Ιουλίου τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες αφορούν το σύνολο των δέκα ισπανικών αεροδρομίων στα οποία έχει βάσεις η ιρλανδική εταιρεία.

Ryanair δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια προσέγγισης με τα συνδικάτα", και "αφού εξέφρασε δημοσίως την άρνησή της να ξεκινήσει οποιονδήποτε διάλογο", τα USO και SITCPLA "είναι αναγκασμένα να παρατείνουν" εκ νέου "την απεργία", σημειώνουν τα δύο συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Νέες στάσεις εργασίας 24 ωρών θα γίνουν ως εκ τούτου από τις 8 Αυγούστου, από Πέμπτη σε Παρασκευή. Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί "ως και τις 7 Ιανουαρίου", δηλαδή για περίοδο πέντε μηνών, διευκρινίζουν τα δύο συνδικάτα.

Πέραν της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας για τους 1.900 που απαρτίζουν το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας στην Ισπανία, τα συνδικάτα ζητούν την επαναφορά 11 απεργών μισθωτών που απολύθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ